Geld lenen voor een huwelijk

Hoe betaal jij je huwelijk? Heb je voldoende kunnen sparen of overweeg je toch om geld te lenen voor een huwelijk?

Als je niet oplet, dan kunnen de kosten hoog oplopen: het huwelijksfeest, een huwelijksfotograaf, de trouwjurk en kostuum, de zaal, het drukken van de uitnodigingen, de catering, … Al deze uitgaven lopen snel op tot een hoog bedrag. Leen je geld, of bespaar je elders op je uitgaven?

Persoonlijke lening om huwelijk te financieren

Wie besloten heeft om geld te lenen voor een huwelijk, zal dit moeten doen via een persoonlijke lening op afbetaling. Over het geld dat je leent kan je vrij beschikken en naar eigen wens. De bank of kredietverstrekker hoeft dus geen bewijzen en facturen te zien. Optioneel kan er ook voor een doorlopend krediet gekozen worden, maar dat is een veel duurdere kredietformule.

Een huwelijkslening zal dus in principe niet afwijken van de klassieke persoonlijke lening die je voor alle doeleinden kan aanwenden. Ook het rentetarief verschilt in principe niet. Een persoonlijke lening kenmerkt zich vooral door veiligheid omdat alle afspraken op voorhand worden vastgelegd: zowel de rentevoet, de datum van terugbetaling en het bedrag dat maandelijks wordt afgelost blijft gedurende de looptijd ongewijzigd.

Met een persoonlijke lening kan je een droomhuwelijk betalen. Deze kredietformule heeft een vaste rentevoet. Huwelijksleningen vergelijken doe je het best aan de hand van het JKP (Jaarlijks Kostenpercentage). Dit duidt aan hoeveel een lening op jaarbasis kost en omvat ook de rentevoet.

Persoonlijke leningen vergelijken

Leningen op afbetaling kan je vergelijken door online simulaties uit te voeren op de website van de kredietverstrekkers. Dat kan bijvoorbeeld op de website van Auxifina, Kredietpartner of Cetelem. Je komt op die manier te weten hoeveel de lening zal kosten en je kan direct een offerte aanvraag indienen.

De goedkoopste lening vinden
Het is belangrijk dat je veel leningen vergelijkt, zowel bij online kredietverstrekkers als bij je huisbank. Voer simulaties uit, vergelijk diverse leningen en bespaar honderden euro’s op jaarbasis. Simuleer ook met verschillende leenbedragen, in bepaalde gevallen kan een persoonlijke lening zelfs goedkoper uitvallen als je net iets meer leent.

Alarmsysteem