Stress bij het plannen van een bruiloft

Hoe je het ook bekijkt, een bruiloft plannen is hard werken. Er zijn duizend bewegende stukken te kiezen en te coördineren op wat misschien wel de grootste dag van je hele leven is. De meeste bruiden zijn maanden van te voren gigantische stressballen, en pas na de borrels, feestjes, het boeken van een dj, inhuren van een partyband, ceremonie en receptie kunnen ze eindelijk even ademhalen en ontspannen.

Wat zit er achter al die stress, vraag je je af? Hier zijn de 5 dingen waar bruiden het meest over stressen als ze een bruiloft plannen.

1. Het budget

Wil je weten wat de grootste stressfactor is voor de meeste bruiden? Budget, baby, budget. Niemand wil zijn huwelijk beginnen met het opbouwen van een grote schuld, maar bruiloften zijn verre van goedkoop. Volgens The Knot gaf het gemiddelde koppel dat in 2016 trouwde ongeveer $35.329 uit aan hun bruiloft alleen.

Het vinden van een manier om alle details die je wilt op je grote dag op te nemen zonder meer uit te geven dan je je kunt veroorloven, is een constante zorg bij het plannen van een bruiloft. Blijf bij je wapens en blijf zoeken totdat je een optie vindt die werkt met het budget dat je hebt toegestaan.

2. De jurk

Waar bruiden het meest over stressen bij het plannen van een bruiloft
Elke bruid wil er perfect uitzien op haar trouwdag, en dat betekent dat je al vroeg een beslissing moet nemen over de jurk. Niet alleen moet de jurk je het gevoel geven dat je de best mogelijke versie van jezelf bent, maar het moet ook de stijl en het gevoel van je bruiloft en de locatie weerspiegelen. Een baljurk past misschien niet op een strand, bijvoorbeeld.

En je moet er maanden na je bestelling nog in kunnen passen, want het aanpassingsproces neemt nogal wat tijd in beslag.

De jurk moet vooral comfortabel genoeg zijn voor een lange nacht op de dansvloer, of je nu zwaait op een van deze eerste dansnummers of uit je dak gaat op de laatste pophits.

3. De bloemen

Hier is het ding over huwelijksbloemen: Ze zijn mooi, maar ze zijn kwetsbaar. Ze blijven niet lang mooi, vooral niet bij warm weer, en ze zijn moeilijk te vervangen als er iets misgaat.

Ze zijn ook een van de grootste uitgaven voor je bruiloft.

Is het dan een wonder dat bruiden vaak stress hebben over bloemen, zelfs op de dag van hun bruiloft?

4. De RSVP’s

Waar bruiden het meest over stressen bij het plannen van een bruiloft
Wanneer je tussen de € 40 – €150 betaalt voor een gast die aanwezig is, moet je echt, echt weten wie er komt en wie niet. Maar omdat de menselijke natuur is wat het is, vergeten bruiloftsgasten vaak hun RSVP’s in te sturen tot vlak voor de deadline, als ze al komen.

Dit betekent voor het gelukkige paar meestal uren stress, zorgen en gasten bellen om hun antwoord te vragen. En als je vrienden en familie extra vergeetachtig zijn (van deadlines of manieren), kunnen ze zelfs op je bruiloft verschijnen zonder een RSVP en verwachten dat er een plaats voor hen is gereserveerd.

5. De muziek

Hoewel muziek een minder grote zorg is dan sommige andere op deze lijst, is de stress er zeker nog. Het kan moeilijk zijn om een band te vinden die aan ieders smaak voldoet. Het coördineren van aankomst, vertrek en pauzes met je band – en het regelen van entertainment terwijl de band een pauze neemt – kan nog een karwei zijn op je waslijst van dingen die je moet doen voor de grote dag.

Gelukkig hebben we dit genoeg meegemaakt om te weten hoe we dit soepel kunnen aanpakken en onderbrekingen van jullie speciale dag kunnen vermijden. We hebben een lijst met tips samengesteld om de juiste muziek voor je bruiloft te kiezen, en we zijn ongelooflijk ontvankelijk voor bruiden die contact met ons opnemen met zorgen of zorgen in de aanloop naar hun bruiloft.

Laat ons iets van je lijstje afhalen

Wordt de stress van het plannen van je grote dag je teveel? Laat ons wat gewicht van je schouders nemen. Onze uitgebreide liedjeslijst beslaat een verscheidenheid aan genres en heeft voor elk wat wils. We leren zelfs nieuwe liedjes op verzoek.  Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen om uw dag extra speciaal te maken? Neem contact met Coverband Atomika op om te beginnen.