Photobooth huren

Photobooth huren? Stap je weldra in het huwelijksbootje en wil je iets speciaal op je trouwfeest, huur dan een Photobooth. Hier op onze website kan je een overzicht terugvinden van aanbevolen bedrijven en leveranciers actief in het verhuren van selfieboxen.

Photobooth huren

Een photobooth huren is ideaal om je feest succesvol en memorabel te maken. Het geeft je gasten ook een unieke cadeau, namelijk een tastbare herinnering aan een fantastische dag. Een fotocabine of selfiebox is populair bij trouwfeesten. De gasten kunnen ook gekke foto’s maken met snorren, brillen, hoeden …

Aanbevolen leveranciers

Kruu

Jouw exlusieve photobooth huren. De KRUU fotobooth is een tof mobiel fotohokje, waarmee je via één druk op de knop grappige foto’s kunt maken. Vermaak je opperbest met foto’s van mooie kwaliteit, waar je jaren later nog plezier van hebt. De photobooth zet elk feest luister bij met haar lasergesneden aluminium looks, veredeld met een krasvaste laag. Een echte publiekstrekker waar elke gast gebruik van zal willen maken!

Geschiedenis van de photobooth

Het patent voor de eerste photobooth werd in 1888 neergelegd door William Pope en Edward Poole uit Baltimore. De eerste bekende echt werkende fotografische machine was een product van de Franse uitvinder TE Enjalbert (maart 1889). Het werd getoond op de Wereldtentoonstelling in 1889 in Parijs. De in Duitsland geboren fotograaf Mathew Steffens uit Chicago diende in mei 1889 een patent in voor een dergelijke machine. De vroege machines waren niet betrouwbaar genoeg om zelfvoorzienend te zijn. Het eerste commercieel succesvolle automatische fotografische apparaat was de “Bosco” van uitvinder Conrad Bernitt uit Hamburg (gepatenteerd op 16 juli 1890). De eerste fotografische automatisering met negatief en positief proces is bedacht door Carl Sasse (1896) uit Duitsland.

De dag van vandaag

Toen digitale camera’s, compacte fotoprinters en flatscreen-monitoren in de vroege jaren 2000 op grote schaal beschikbaar werden, besloot men deze samen aan te sluiten met behulp van een pc en software en zo creëerden ze hun eigen fotocabines.

Ondernemers begonnen met het verhuren van selfieboxen die leen echte hype werden op trouwfeesten en aanverwante feesten. Van 2005 tot 2012 groeide de interesse in de voor verhuur van photobooths aanzienlijk. Tegen 2016 zochten meer mensen naar verhuur van photobooth dan DJ-verhuur in Vlaanderen. Intussen zijn er bij ons al iets meer dan 100 verhuurbedrijven met fotocabines.

De verhuur van fotocabines is ook populair geworden in andere landen, zoals Amerika, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Tot dusverre is er in 2016 gemiddeld 226.000 maandelijkse zoekopdrachten naar een photobooth wereldwijd, dit is sinds 2015 gestegen met 48,9% (alleen al in het VK zijn dit bijna 20.000 zoekopdrachten per maand) [