Trouwen in het buitenland

Trouwen in Toscane, of misschien wel in Valencia?! Trouwen in het buitenland klinkt fantastisch maar er komt wel meer bij kijken dan alleen even de trouwjurk inpakken en de zon tegemoet vliegen. Wat komt er nou allemaal bij kijken? Hoe zit het bijvoorbeeld met de DJ, zeker niet onbelangrijk want je wilt natuurlijk een DJ die ook wat Hollandse nummertjes in zijn lijst heeft staan!

Niet alleen het logistieke proces is ingewikkeld, wat dacht je van het papierwerk. Hieronder staat een lijst van punten waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt trouwen in het buitenland:

– De droombestemming
– Zorg voor de gasten
– Regels, gewoontes en gebruiken
– Papierwerk
– Een weddingplanner
– Stel de gasten vroeg op de hoogte
– De trouwjurk
– Vervoer
– Financiën

Dit is al een aardige lijst maar er zijn natuurlijk nog veel meer bijkomstigheden wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat. En het laatste punt zal voor de meeste mensen een punt van twijfel zijn, de financiën.

Financiën

Hoe duur je bruiloft wordt heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand of dit nou in Nederland is of in het buitenland. Je moet namelijk keuzes maken hoe groot je wilt uitpakken, dit geldt voor een bruiloft in Nederland, maar al helemaal voor een bruiloft in het buitenland. Denk maar eens aan de vlucht en het verblijf van de gasten, wil je hier deels aan meebetalen? Misschien wil je het verblijf wel compleet vergoeden van je gasten, wanneer je dit doet dan loopt het aardig snel op. Dit zijn allemaal keuzes waar je vaak wat langer over nadenkt aangezien het toch een hele belangrijke dag is.

Mocht je er nou toch niet helemaal uitkomen qua financiën dan is geld lenen altijd nog een optie. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt kan het mooi werken als die extra buffer waardoor je bruiloft precies zo kan zijn als jij dat wilt. Het is belangrijk dat wanneer je opzoek gaat naar een lening dat je alle mogelijkheden met elkaar vergelijkt. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk via verschillende vergelijkingswebsites, deze helpen je ook met de keuze of je moet gaan voor een persoonlijke lening of een lopen krediet.

Op deze manier kan jouw droombruiloft in het buitenland doorgaan en kan je genieten van een van de meest bijzondere dagen in je leven!

 

Opgelet: het lenen van geld kost geld. Lees de financiële bijsluiter voordat u leent.