Plan jullie huwelijk met onze checklist:

Plan jullie huwelijk met onze checklist: Een Onmisbare Gids voor een Perfecte Trouwdag

Het plannen van een bruiloft is een van de meest opwindende en tegelijkertijd uitdagende gebeurtenissen in je leven. Het is een dag vol liefde, geluk en beloftes voor de toekomst, maar het vereist ook een zorgvuldige planning en organisatie om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Bij [Jouw Bedrijfsnaam] begrijpen we de complexiteit van het plannen van een huwelijk en hebben we een uitgebreide checklist samengesteld om je te helpen bij elke stap van de weg.

Waarom is een Huwelijkschecklist Belangrijk?

Een huwelijkschecklist is van onschatbare waarde voor elk bruidspaar. Het biedt structuur en begeleiding tijdens het hele proces, van het kiezen van de juiste locatie tot het selecteren van de perfecte bruidstaart. Hier zijn enkele redenen waarom een huwelijkschecklist essentieel is:

Het plannen van een huwelijk is een opwindende reis, en met de juiste checklist en begeleiding wordt het een stuk eenvoudiger. Bij [Jouw Bedrijfsnaam] staan we klaar om jullie te helpen bij het plannen van de perfecte bruiloft. Volg onze uitgebreide checklist en geniet van een zorgeloze en prachtige trouwdag. Plan jullie huwelijk met vertrouwen en laat ons jullie gids zijn op de weg naar een onvergetelijke dag!

Het Ultieme Stappenplan voor een Perfecte Trouwdag: 12+ Maanden tot het Ja-Woord

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen van je leven, en het plannen ervan kan zowel opwindend als overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen! Met dit uitgebreide stappenplan ben je klaar om de perfecte trouwdag te creëren, zelfs als je nog 12 maanden te gaan hebt. Volg ons, en je zult alle belangrijke stappen kennen die je moet zetten om ervoor te zorgen dat jouw grote dag vlekkeloos verloopt.

12+ MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Overleg welk budget jullie voorzien, wie eventueel welk deel zal bijdragen en wat jullie prioriteiten zijn?

Voordat je begint met het plannen van je trouwdag, is het cruciaal om duidelijkheid te hebben over je budget. Ga zitten met je partner en bespreek hoeveel jullie willen uitgeven en wie verantwoordelijk zal zijn voor welke kosten. Prioriteiten stellen is ook essentieel, want het zal je helpen bij het nemen van beslissingen tijdens het planningsproces.

Selecteer en contacteer je favoriete wedding planner

Een professionele wedding planner kan een onschatbare hulp zijn bij het organiseren van je trouwdag. Begin je zoektocht naar de perfecte planner en zorg ervoor dat ze beschikbaar zijn op jouw trouwdatum. Maak een lijst van je favorieten en neem contact met ze op om te informeren naar hun beschikbaarheid en tarieven.

Vraag je getuige(n) en rekruteer je bruidsmeisjes/-jonkers

Het kiezen van je getuige(n) en bruidsmeisjes of bruidsjonkers is een belangrijke stap. Ze zullen een speciale rol spelen op je trouwdag en zullen je steunen tijdens het hele proces. Neem de tijd om na te denken over wie je graag aan je zijde wilt hebben en vraag hen officieel om deel uit te maken van je bruidsfeest.

Start een moodboard met je favoriete thema, kleurenschema en inspiratie

Een moodboard is een geweldige manier om je ideeën visueel te organiseren en te delen met je leveranciers. Begin met het verzamelen van afbeeldingen, kleuren en inspiratie die passen bij het thema en het kleurenschema dat je voor ogen hebt. Dit zal je helpen bij het nemen van beslissingen over decoratie, bloemen en meer.

Plan een verlovingsfeest

Een verlovingsfeest is een geweldige manier om je verloving te vieren met vrienden en familie. Kies een datum en locatie die voor jullie werken en begin met het plannen van dit speciale evenement. Het is een kans om de opwinding van jullie aanstaande huwelijk te delen met dierbaren.

12 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Bezoek enkele mogelijke feestzalen of tentverhuurders en boek jullie droomlocatie

De locatie van je trouwdag is een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen. Bezoek verschillende feestzalen of tentverhuurders om de perfecte locatie te vinden. Zodra je de ideale plek hebt gevonden, reserveer dan meteen om er zeker van te zijn dat je op je gewenste datum kunt trouwen.

Stuur je Save the Date, nu jullie locatie en datum vastligt

Met je locatie en datum vastgelegd, is het tijd om je gasten op de hoogte te brengen. Stuur Save the Date-kaarten om ervoor te zorgen dat je geliefden je huwelijk kunnen bijwonen. Zorg ervoor dat je alle nodige details vermeldt, zodat je gasten hun plannen kunnen maken.

Selecteer en contacteer je favoriete cateraar – tenzij jullie locatie eigen catering verzorgt?

De catering op je trouwdag kan een groot verschil maken. Als je locatie geen catering aanbiedt, is het nu het moment om je favoriete cateraar te selecteren. Zorg ervoor dat ze beschikbaar zijn op je trouwdatum en bespreek je menuvoorkeuren en dieetwensen.

Selecteer en contacteer je favoriete huwelijksfotograaf

Je trouwfoto’s zullen herinneringen voor het leven worden, dus het kiezen van de juiste fotograaf is essentieel. Begin je zoektocht naar een getalenteerde huwelijksfotograaf en vraag naar hun beschikbaarheid voor je trouwdatum. Bekijk hun portfolio om ervoor te zorgen dat hun stijl bij jullie past.

Selecteer en contacteer je favoriete DJ

De muziek op je trouwdag zal de sfeer bepalen, en een goede DJ kan ervoor zorgen dat iedereen op de dansvloer staat. Zoek naar een ervaren DJ die bekend is met trouwfeesten en informeer naar hun beschikbaarheid. Bespreek je muzikale voorkeuren en verzoeknummers om de perfecte afspeellijst te creëren.

11 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Selecteer en contacteer je parochiepriester of je favoriete ceremoniespreker en een ceremoniemeester

Als je een religieuze ceremonie hebt, neem dan contact op met je parochiepriester of ceremoniespreker om je trouwdatum te bevestigen. Als je een ceremoniemeester wilt, selecteer dan de juiste persoon die je kan helpen bij de planning en coördinatie van je bruiloft.

Zoek en bezoek eventueel geschikte ceremonielocaties, en zorg ook hier voor een ‘Plan B’

Als je een buitenhuwelijk plant, is het belangrijk om een alternatieve ceremonielocatie te hebben voor het geval het weer niet meewerkt. Begin met het onderzoeken van mogelijke binnenlocaties en breng een bezoek om te zien of ze aan jullie eisen voldoen.

Selecteer en contacteer je favoriete muzikale act voor je ceremonie en/of receptie

Live muziek kan een extra touch toevoegen aan je ceremonie of receptie. Kies je favoriete muzikale act en informeer naar hun beschikbaarheid. Bespreek het repertoire dat je graag wilt horen op je trouwdag.

Selecteer en contacteer je favoriete videograaf

Naast foto’s wil je misschien ook je trouwdag vastleggen op video. Zoek een professionele videograaf die ervaring heeft met huwelijken en vraag naar hun beschikbaarheid. Bespreek je verwachtingen en stijlvoorkeuren voor de trouwvideo.

Ga langs bij je bruidsmode ontwerp(st)er of bruidsmodezaak, en vind je droomjurk!

Je trouwjurk is het middelpunt van je trouwdag, dus het is tijd om te gaan winkelen! Maak afspraken bij bruidsmode ontwerpers of bruidsmodezaken en begin met het passen van jurken. Neem de tijd om de perfecte jurk te vinden die past bij je stijl en persoonlijkheid.

10 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Selecteer en contacteer je favoriete grafisch vormgever of drukker

Nu is het tijd om na te denken over de uitnodigingen en andere drukwerkitems voor je trouwdag. Kies een grafisch vormgever of drukker die past bij je stijl en thema. Bespreek je ideeën voor uitnodigingen, menukaarten en andere drukwerkdetails.

Selecteer en contacteer je favoriete bloemist

Bloemen spelen een belangrijke rol in de decoratie van je trouwdag. Zoek naar een getalenteerde bloemist die bekend is met bruiloften en informeer naar hun beschikbaarheid. Bespreek je bloemvoorkeuren en kleurenschema om een prachtige bloemenarrangementen te creëren.

Selecteer en contacteer je favoriete make-up artist en kapper

Op je trouwdag wil je er op je best uitzien, dus het is belangrijk om een professionele make-up artist en kapper te selecteren. Vraag naar hun beschikbaarheid op je trouwdatum en plan proefsessies om je ideale look te perfectioneren.

Maak een fitness & beauty plan, zodat die droomjurk je straks laat stralen

Het is nooit te vroeg om te beginnen met werken aan je bruidslichaam en huidverzorging. Stel een fitness- en schoonheidsroutine op om ervoor te zorgen dat je er stralend uitziet op je trouwdag. Overweeg gezonde voeding, lichaamsbeweging en huidverzorgingsbehandelingen.

Kijk uit naar schoenen en accessoires die je outfit compleet maken

Bij het plannen van je trouwoutfit mogen schoenen en accessoires niet over het hoofd worden gezien. Begin met het zoeken naar de perfecte schoenen die comfortabel zijn om de hele dag te dragen. Overweeg ook sieraden, sluier, en andere accessoires die je look zullen voltooien.

9 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Plan je verlovingsshoot met jullie fotograaf

Een verlovingsshoot is een geweldige manier om comfortabel te worden voor de camera en mooie foto’s te krijgen van jullie als koppel. Neem contact op met jullie huwelijksfotograaf en plan een geschikte datum en locatie voor de shoot.

Ga na welke verhuurfirma je nodig hebt voor meubilair en audio-visueel materiaal

Afhankelijk van je trouwlocatie heb je mogelijk meubilair en audiovisueel materiaal nodig. Onderzoek en contacteer verhuurbedrijven om te zien welke opties beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je alle benodigde apparatuur en meubels reserveert.

Boek jullie hotel voor de huwelijksnacht

Je huwelijksnacht moet speciaal zijn, dus boek een romantische suite in een hotel of resort. Controleer de beschikbaarheid en zorg ervoor dat je kamer is gereserveerd voor de nacht na je trouwdag.

Reserveer een blok hotelkamers voor eventuele latere gastenboekingen

Als je gasten van buiten de stad verwacht, overweeg dan om een blok hotelkamers te reserveren voor hun accommodatie. Zo kunnen ze gemakkelijk een kamer boeken en dicht bij de trouwlocatie verblijven.

8 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Verzamel foto’s van bruidstaarten en brief je cateraar of patissier

Je trouwtaart is een belangrijk onderdeel van je receptie. Begin met het verzamelen van foto’s van bruidstaarten die je aanspreken en deel deze met je cateraar of patissier. Bespreek je ideeën en proef verschillende smaken om de perfecte taart te kiezen.

Kies de jurken van je bruidsmeisjes

Het is tijd om de jurken voor je bruidsmeisjes te selecteren. Overleg met hen over stijlvoorkeuren en kleuren die bij je thema passen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren bestelt, zodat er voldoende tijd is voor eventuele aanpassingen.

Begin met het opstellen van je huwelijkslijst bij je favoriete winkels/merken

Het samenstellen van je huwelijkslijst is een leuke taak. Ga naar je favoriete winkels of merken en begin met het selecteren van cadeaus en items die je graag wilt ontvangen. Zorg ervoor dat je lijst op tijd beschikbaar is voor je gasten.

Denk al eens na over jullie huwelijksreis: waarheen, welk type reis, welke inentingen?

Jullie huwelijksreis is een kans om te ontspannen en te genieten na de drukte van de bruiloft. Begin met nadenken over de bestemming, het type reis dat jullie willen maken en eventuele inentingen die nodig kunnen zijn, afhankelijk van de locatie.

7 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Selecteer en boek je favoriete ceremonievervoer

Als je speciaal vervoer wilt voor je trouwceremonie, is het tijd om te boeken. Kies een stijlvol voertuig dat past bij je thema en zorg ervoor dat het beschikbaar is op je trouwdatum.

Finaliseer de styling van je locatie met je wedding designer en bloemist

De styling van je trouwlocatie speelt een grote rol in de algehele sfeer. Werk samen met je wedding designer en bloemist om de laatste details en decoraties te plannen. Zorg ervoor dat alles past bij je visie voor de dag.

Brief je bloemist met je wensen voor je bruidsboeket, corsages of boutonnières

De bloemen op je trouwdag moeten perfect passen bij je thema en stijl. Bespreek je wensen met je bloemist en zorg ervoor dat je bruidsboeket en andere bloemstukken aan je verwachtingen voldoen.

Ga langs bij je favoriete juwelier voor de keuze van jullie trouwringen

Je trouwringen zijn een blijvend symbool van jullie liefde. Bezoek je favoriete juwelier om de perfecte trouwringen te kiezen. Overleg over stijlen, materialen en gravures die bij jullie passen.

6 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Ga in ondertrouw bij de stad of gemeente waar jullie gedomicilieerd zijn

In Nederland is het gebruikelijk om in ondertrouw te gaan voordat je officieel kunt trouwen. Neem contact op met de stad of gemeente waar jullie gedomicilieerd zijn en volg de vereiste procedures om in ondertrouw te gaan. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je huwelijk wettelijk erkend wordt.

Finaliseer je gastenlijst zodat je het juiste aantal uitnodigingen kan bestellen

Je gastenlijst is een cruciaal onderdeel van je trouwplanning. Werk samen met je partner om de definitieve gastenlijst op te stellen, zodat je het juiste aantal uitnodigingen kunt bestellen. Vergeet niet om rekening te houden met je budget en de capaciteit van je trouwlocatie.

Begin je adressenlijst aan te leggen

Met je gastenlijst in de hand is het tijd om een adressenlijst aan te leggen voor de uitnodigingen. Zorg ervoor dat je de correcte namen en adressen van al je gasten hebt, zodat de uitnodigingen probleemloos kunnen worden verstuurd.

Maak je eerste draaiboek voor je huwelijksdag, en stuur dit door naar je leveranciers voor verder overleg

Een gedetailleerd draaiboek is essentieel voor een soepel verlopende trouwdag. Begin met het opstellen van een conceptdraaiboek waarin de timing en activiteiten van de dag worden vastgelegd. Stuur dit naar al je leveranciers zodat ze kunnen bijdragen aan de planning en eventuele wijzigingen kunnen aanbrengen.

Boek je huwelijksreis

Nu jullie huwelijksdatum nadert, is het tijd om jullie huwelijksreis definitief te boeken. Zorg ervoor dat je alle details, zoals vluchten, accommodatie en activiteiten, op tijd regelt. Je huwelijksreis is een speciale gelegenheid om samen te genieten na de bruiloft, dus plan het zorgvuldig.

5 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Stuur je bruidegom en bruidssuite op pad voor hun outfit en schoenen

De bruidegom en de bruidssuite moeten ook zorgvuldig kleding en schoenen selecteren. Begeleid je partner naar winkels om een pak, trouwjurk en bijpassende accessoires te vinden. Zorg ervoor dat de outfits goed passen en op tijd worden aangepast.

Bespreek jullie menu met je cateraar, en plan een proefdiner

Het proeven van het menu is een van de leukste aspecten van de trouwplanning. Plan een proefdiner met je cateraar om de gerechten te proeven en eventuele aanpassingen te bespreken. Zorg ervoor dat het menu aansluit bij de smaak van jullie gasten en eventuele dieetwensen.

Plan je proefkapsel en proef make-up sessie (voorzie een foto van jou ten voeten uit in je jurk, en breng je accessoires mee)

Je wilt er op je best uitzien op je trouwdag, dus het is belangrijk om je proefkapsel en proefmake-up sessie te plannen. Neem een foto van jezelf in je trouwjurk en breng je accessoires mee, zodat je een volledige indruk krijgt van je bruidslook.

Kies de liedjes voor je ceremonie en receptie

De muziek op je trouwdag zal de sfeer bepalen en emoties oproepen. Kies de liedjes die je tijdens de ceremonie wilt horen en maak een afspeellijst voor de receptie. Bespreek je keuzes met je DJ of muzikale act om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Ga naar de eerste afspraak om je jurk opnieuw te passen

Het is tijd om je trouwjurk opnieuw te passen om eventuele laatste aanpassingen te maken. Zorg ervoor dat de jurk perfect past en comfortabel is om te dragen op je trouwdag. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat alle details kloppen.

4 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Beslis welke bruidslingerie best past bij jouw trouwkleed

Bij het dragen van een trouwjurk is de juiste lingerie van essentieel belang. Beslis welke bruidslingerie het beste past bij de stijl van je trouwjurk en zorgt voor comfort gedurende de dag. Zorg ervoor dat je de juiste maat en stijl kiest voor een naadloze look.

Help je moeder met het kiezen van haar jurk

Je moeder speelt een speciale rol op je trouwdag, dus help haar bij het selecteren van een mooie jurk die bij de gelegenheid past. Ga samen winkelen en kies een jurk die zowel comfortabel als stijlvol is.

Bespreek jullie huwelijkscontract bij de notaris

Als je huwelijk bepaalde juridische aspecten heeft, bespreek dan je huwelijkscontract met een notaris om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Dit kan onder meer betrekking hebben op vermogensrechtelijke zaken en afspraken over eigendom.

Regel een babysit voor jullie bruidskindjes

Als er bruidskindjes aanwezig zullen zijn op je trouwdag, zorg dan voor een betrouwbare babysitter die voor hen kan zorgen tijdens de ceremonie en receptie. Dit geeft de ouders de mogelijkheid om van de dag te genieten zonder zich zorgen te maken over hun kinderen.

Vraag je grafisch vormgever of drukker de enveloppen, zodat jullie deze alvast kunnen schrijven

Nu je uitnodigingen en ander drukwerk klaar zijn, is het tijd om de enveloppen voor te bereiden. Vraag je grafisch vormgever of drukker om de enveloppen te bezorgen, zodat je ze kunt schrijven en adresseren voordat je ze verstuurt.

3 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Koop alle extra’s die nog op je lijst staan (huwelijkskaars, confetti, bruidssuikers, gastenboek, enveloppendoos, … )

De laatste details maken je trouwdag echt speciaal. Koop alle extra’s die nog op je lijst staan, zoals een huwelijkskaars, confetti, bruidssuikers, een gastenboek en een enveloppendoos. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een onvergetelijke dag.

Regel vouchers voor parkeerplaatsen voor het stadhuis indien nodig

Als je trouwlocatie beperkte parkeergelegenheid heeft, overweeg dan om parkeervouchers te regelen voor je gasten. Dit maakt het gemakkelijker voor hen om te parkeren en de ceremonie bij te wonen zonder gedoe.

Voorzie bedankingsgeschenkjes voor jullie ouders en kleine attenties voor je gasten

Bedank je ouders voor hun steun en betrokkenheid bij je bruiloft door speciale bedankingsgeschenkjes te voorzien. Overweeg ook kleine attenties voor je gasten om je waardering te tonen voor hun aanwezigheid op je trouwdag.

Meld je aan voor danslessen

Als je van plan bent om te schitteren op de dansvloer, overweeg dan om je aan te melden voor danslessen. Leer enkele dansmoves zodat je je gasten kunt verrassen met een geweldige dans tijdens de receptie.

Spreek af met je ceremoniespreker en geef jullie ceremonie vorm

Als je een speciale ceremoniespreker hebt gekozen, plan dan een ontmoeting om de ceremonie vorm te geven. Bespreek de teksten, geloften en eventuele speciale elementen die je wilt opnemen in de ceremonie.

Willen jullie knallen op de dansvloer? Volg dansles bij een pro

Als jullie van plan zijn om indruk te maken met jullie dansvaardigheden, overweeg dan om danslessen te volgen bij een professional. Leer een speciale choreografie voor jullie eerste dans als getrouwd stel.

2 MAANDEN VOOR DE BRUILOFT

Verstuur je uitnodigingen 8-6 weken op voorhand

Het is tijd om je uitnodigingen te versturen naar al je gasten. Zorg ervoor dat je dit ruim op tijd doet, bij voorkeur 8-6 weken voor je trouwdatum, zodat je gasten voldoende tijd hebben om te reageren en hun aanwezigheid te bevestigen.

Bestel alle drukwerk zoals menukaarten, naamkaartjes, ceremonieboekjes, bedankingskaartjes…

Naast je uitnodigingen zijn er nog andere drukwerkitems die je moet bestellen, zoals menukaarten, naamkaartjes, ceremonieboekjes en bedankingskaartjes. Zorg ervoor dat je alles tijdig bestelt, zodat het klaar is voor je trouwdag.

Bespreek je dagplanning met je fotograaf en bespreek specifieke shots die je graag wil

Je trouwfotograaf is verantwoordelijk voor het vastleggen van de belangrijkste momenten van je trouwdag. Bespreek je dagplanning en specifieke foto’s die je graag wilt hebben. Dit zorgt ervoor dat je alle gewenste herinneringen vastlegt.

Bekijk de playlist met je DJ en bespreek met hem of haar de must-play’s en don’t play’s

Als je een DJ hebt ingehuurd voor je receptie, bekijk dan samen de playlist. Bespreek welke nummers absoluut gespeeld moeten worden en welke nummers je liever niet wilt horen. Dit helpt bij het creëren van de juiste sfeer op de dansvloer.

Neem nog even contact op met al je leveranciers om finaal af te stemmen

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op je trouwdag, neem nog even contact op met al je leveranciers om de laatste details te bespreken en eventuele wijzigingen door te geven. Dit geeft je gemoedsrust op de grote dag.

Betaal al zoveel mogelijk ‘vaste’ kosten vooraf

Om financiële stress op je trouwdag te voorkomen, betaal zoveel mogelijk van de vaste kosten vooraf. Dit omvat diensten zoals de trouwlocatie, catering en entertainment. Zorg ervoor dat alles is geregeld en betaald, zodat je je kunt concentreren op genieten van je trouwdag.

1 MAAND VOOR DE BRUILOFT

Noteer alle bevestigde en niet-bevestigde gasten op je gastenlijst

Met je trouwdatum in zicht, noteer alle gasten die hun aanwezigheid hebben bevestigd, evenals degenen die nog niet hebben gereageerd. Dit helpt bij het bijhouden van je gastenlijst en het plannen van zitplaatsen.

Bel gasten op die niet hebben geantwoord alvorens je het uiteindelijke gastenaantal doorgeeft

Als er gasten zijn die nog niet hebben gereageerd op je uitnodiging, neem dan contact met hen op om hun aanwezigheid te bevestigen. Dit is belangrijk voor het bepalen van het uiteindelijke gastenaantal voor je trouwlocatie en catering.

Maak je tafelplan met plaatsing van de tafels en genodigden

Het tafelplan is essentieel voor een georganiseerde receptie. Maak een gedetailleerd tafelplan met de plaatsing van tafels en genodigden. Zorg ervoor dat gasten bij mensen zitten waarmee ze zich comfortabel voelen.

Schrijf je geloften

Als je persoonlijke geloften wilt uitspreken tijdens de ceremonie, is het tijd om ze op te schrijven. Neem de tijd om je gevoelens en beloften aan je partner te verwoorden, zodat je ze met emotionele oprechtheid kunt delen.

Finaliseer jullie dagplanning

Met nog maar een maand te gaan, is het tijd om je dagplanning definitief te maken. Zorg ervoor dat alle tijden en activiteiten nauwkeurig zijn vastgelegd, inclusief aankomst- en vertrektijden van leveranciers en gasten.

2 weken voor het huwelijk

Je grote dag nadert snel, en het is essentieel om goed voorbereid te zijn. In de twee weken voor je bruiloft zijn er nog verschillende belangrijke taken te volbrengen. We begrijpen dat dit een stressvolle periode kan zijn, maar met de juiste planning en organisatie, zal je bruiloft vlekkeloos verlopen.

Stuur je aanstaande naar de kapper voor zijn finale kapbeurt

Een goed verzorgde bruidegom is net zo belangrijk als een stralende bruid. Stuur je aanstaande naar de kapper voor een laatste knipbeurt, zodat hij er op jullie trouwdag op zijn best uitziet.

Probeer nog een laatste keer je trouwjurk en loop je trouwschoenen in

Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je trouwjurk perfect past. Probeer deze nog een laatste keer aan om eventuele last-minute aanpassingen te kunnen regelen. Vergeet ook niet om je trouwschoenen in te lopen, zodat je comfortabel kunt rondlopen op je grote dag.

Betaal alle leveranciers die je op voorhand dient te betalen

Zorg ervoor dat je alle leveranciers op tijd betaalt. Dit omvat de cateraar, de fotograaf, de bloemist en alle anderen die bijdragen aan jullie bruiloft. Dit zal onnodige stress op de dag zelf voorkomen.

Werk de ceremonieboekjes af

Als je ceremonieboekjes hebt voorbereid, zorg er dan voor dat deze volledig zijn afgerond en klaar liggen voor de ceremonie. Dit voegt een persoonlijk tintje toe aan jullie trouwdag.

Bezorg je cateraar het finale aantal gasten, het tafelplan, de menukaarten en de naamkaartjes van je gasten per tafel

De cateraar moet goed geïnformeerd zijn over het aantal gasten dat aanwezig zal zijn, evenals over eventuele dieetwensen. Zorg ervoor dat het tafelplan, de menukaarten en de naamkaartjes voor de gasten gereed zijn, zodat alles soepel verloopt tijdens de receptie.

1 week voor het huwelijk

Met nog slechts één week te gaan tot jullie huwelijksdag, is het tijd om de laatste details te regelen en ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Controleer een laatste keer alle gemaakte afspraken met je wedding professionals

Neem contact op met al je trouwprofessionals, zoals de fotograaf, de muzikant en de bloemist, om de afspraken te bevestigen en eventuele last-minute wijzigingen door te geven.

Neem met je wedding planner of ceremoniemeester het draaiboek voor jullie huwelijksdag door

Een goed georganiseerde huwelijksdag vereist een gedetailleerd draaiboek. Bespreek dit met je wedding planner of ceremoniemeester om ervoor te zorgen dat iedereen precies weet wat er van hen verwacht wordt op de grote dag.

Pak je valiezen voor de huwelijksreis

Als je meteen na de bruiloft op huwelijksreis gaat, zorg er dan voor dat je koffers gepakt en klaar staan. Dit bespaart je stress op de dag van vertrek.

Pak je valies voor je huwelijksdag en -nacht

Bereid een aparte tas voor met alles wat je nodig hebt op je trouwdag en voor je huwelijksnacht. Denk aan kleding, make-up, toiletartikelen en andere persoonlijke spullen.

Oefen je geloften

Als je persoonlijke geloften uitspreekt tijdens de ceremonie, is het een goed idee om deze te oefenen. Dit helpt je om je emoties onder controle te houden en je geloften met overtuiging uit te spreken.

1 dag voor het huwelijk

De laatste dag voor je bruiloft is aangebroken, en het is tijd om de laatste voorbereidingen te treffen.

Zorg voor cash geld om bepaalde leveranciers op de dag zelf te betalen

Het kan zijn dat je contant geld nodig hebt om bepaalde leveranciers op de dag zelf te betalen. Zorg ervoor dat je voldoende cash bij de hand hebt om eventuele betalingen te kunnen voldoen.

Leg de ringen, trouwboekjes en een EHBO kitje inclusief vlekkenmiddel klaar

Houd de trouwringen, trouwboekjes en een EHBO-kitje met vlekkenmiddel binnen handbereik. Dit zal van pas komen voor onverwachte situaties.

Spreek nog eens goed af met je getuige of ouders wie voor deze praktische zaken zorgt morgen

Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je getuige of ouders over wie verantwoordelijk is voor praktische zaken op de trouwdag zelf. Zorg ervoor dat iedereen goed op de hoogte is.

Ontspan, alleen of met twee, met vrienden of familie – en ga op tijd naar bed

Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de laatste avond voor je huwelijk. Dit kan alleen zijn, met je aanstaande, met vrienden of familie. Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat om uitgerust te zijn voor de grote dag.

Je huwelijksdag

Eindelijk is de grote dag aangebroken! Dit is het moment waar je maandenlang naar hebt uitgekeken.

Geniet van elk moment…

Je huwelijksdag zal voorbij vliegen, dus zorg ervoor dat je elk moment in je opneemt. Geniet van de ceremonie, de felicitaties van vrienden en familie, en natuurlijk van het ja-woord.

Zeg ‘Ja’!

Dit is het hoogtepunt van de dag. Zeg vol overtuiging ‘Ja’ tegen je aanstaande en begin aan een nieuw hoofdstuk in jullie leven samen.

Na je huwelijk

Je bruiloft is voorbij, maar er zijn nog enkele belangrijke taken te volbrengen om alles netjes af te ronden.

Betaal de nog openstaande bedragen aan jullie leveranciers

Zorg ervoor dat je alle openstaande rekeningen van jullie leveranciers betaalt. Dit is een belangrijke stap om alle financiële zaken af te handelen.

Breng je trouwjurk naar de droogkuis

Je trouwjurk verdient de beste zorg. Breng deze naar de droogkuis om ervoor te zorgen dat deze in perfecte staat blijft.

Kies jullie leukste trouwfoto’s samen met jullie fotograaf, voor jullie huwelijksalbum en bedankingskaartjes

Selecteer de mooiste trouwfoto’s samen met jullie fotograaf. Deze zullen dienen als herinneringen voor de rest van jullie leven en kunnen ook gebruikt worden voor jullie huwelijksalbum en bedankingskaartjes.

Verstuur jullie bedankingskaartjes

Bedank jullie gasten voor hun aanwezigheid en steun door bedankingskaartjes te versturen. Dit is een kleine geste die veel waardering zal opleveren.

Pas je naam officieel aan (als je dat graag wil!)

Als je ervoor gekozen hebt om je naam te veranderen na het huwelijk, zorg dan voor de nodige administratieve stappen om dit officieel te maken.

Plaats een review op de Facebook of Google Business pagina van je huwelijksleveranciers

Laat een positieve review achter op de Facebook- of Google Business-pagina van de leveranciers die hebben bijgedragen aan jullie bruiloft. Dit is niet alleen een blijk van waardering, maar kan ook anderen helpen bij hun keuze.

We hopen dat onze tips en suggesties hebben bijgedragen aan het succes van jullie bruiloft. Laat ons weten hoe gelukkig jullie waren met onze begeleiding via Google en Facebook. Jullie tevredenheid is onze grootste beloning.

Je persoonlijke to-do lijst voor je huwelijk is nu afgevinkt! Het maakt niet uit hoelang je verloving heeft geduurd; deze checklist past zich aan aan jullie trouwdatum. Na het invullen van jullie vermoedelijke trouwdatum, krijg je toegang tot je persoonlijke actieplan voor het plannen van jullie huwelijk. Laat het afvinken maar beginnen!