Welke muziek op je trouwfeest?

De muziek op de bruiloft is belangrijk. Muziek kan veel gevoel en emoties losbrengen. Op het trouwfeest is muziek helemaal belangrijk omdat dat bepaald of het feest slaagt of niet. Zeker als jullie graag zien dat mensen dansen en uit hun dak gaan.

Trouwfeest openen

Het feest wordt traditioneel geopend met de eerste dans van de bruid en de bruidegom. Vaak kiezen ze voor een rustig nummer, maar een up tempo nummer kan natuurlijk ook. Iedereen is daarin vrij in keuze. Na de openingsdans danst de bruid met haar vader en de bruidegom met zijn moeder. Vervolgens kan de bruid met de vader van de bruidegom dansen en de bruidegom met de moeder van de bruid. Ook kan je er voor kiezen om iemand anders te nemen om mee te dansen zoals de broer, zus, getuige enz. Na het vermenigvuldigen kan iedereen de dansvloer op. Indien u wens om niet op al die trage platen te gaan dansen, dan is het perfect mogelijk alleen de openingsdans te doen en vervolgens alle gasten op de dansvloer uit te nodigen met meer up tempo nummers (alles is bespreekbaar).

Het kiezen van de nummers en de muziek playlist in het algemeen voor het feest is niet evident. Goeie muziek bepaald de sfeer en de ambiance van de avond. Vandaar bespreken wij eerst wat voor avond jullie in gedachten hebben. Willen jullie dat de mensen leuk met elkaar kunnen praten en dat er gezellig wat achtergrond muziek is, of kiezen jullie ervoor dat het dak eraf gaat en flink gedanst wordt. Geef de DJ goed door wat de bedoeling is en welke muziek jullie graag zouden willen horen. Let er wel op dat het afwisselend is en voor elk wat wils is. Zeker met een dansfeest is het leuk als voor iedereen er een liedje tussen zit wat hij of zij leuk vindt.

Maak een lijstje met nummer die voor jullie belangrijk zijn of die jullie graag willen horen. Doe dat ook met nummers die je absoluut niet wil horen. Maak daarnaast ook een lijstje wanneer je welk liedje wilt hebben zoals bijvoorbeeld met de openingsdans, de dans met de vader van de bruid en de moeder van de bruidegom, wanneer jullie vertrekken enz.

Checklist vragen aan de muzikanten of DJ

1. Kunnen ze elk muziekstuk uitvoeren of draaien?

2. Tot welke tijd willen ze maximum spelen? Is er mogelijkheid tot uitlopen?

3. Kennen ze de locatie?

4. Kan je verzoeknummers van te voren indienen?

5. Wat is de totaal prijs? Wat betaal je extra als het uitloopt?

6. Zijn er speciale vereisten voor de locatie?

7. Overleg de openingsdans

8. Wat wordt er tijdens de pauzes gespeeld?

Bron: The Perfect Wedding

Bij ons kan je zelf een playlist opstellen met de nummers die jullie graag willen horen.

Maak hier je keuze uit de beste 1000 Party – Foute nummers

Voor boeking en info 0495/21 45 83